dilluns, 27 de març del 2017

Entrevistes cooperatives: SUARA Núria



ENTREVISTA A SUARA COOPERATIVA
Bon dia,
som de la cooperativa escolar ACMO. LA nostra cooperativa està formada de 13 socis i sòcies de 10 i 11 anys. Tenim la nostra seu central a Sant Marçal (Castellet i la Gornal). Ens agradaria fer-vos una entrevista per poder millorar unes quantes coses sobre la nostre cooperativa, i per conèixer més formes de treballar. Ens deixaríeu fer-vos unes quantes preguntes? ___
Preguntes personals i professionals
Quin és el vostre nom? Núria Arús Parellada.
Quin càrrec ocupeu? Responsable de l’Àrea de desenvolupament de servei
Quant temps fa que treballeu a SUARA? 9 anys
Havíeu treballat abans en una cooperativa? No
Si heu respòs que sí, podríeu dir-nos a quina?
Per què veu escollir treballar en una cooperativa? No ho vaig escollir en realitat, va
sorgir així... Tot i que ara me n’alegro molt.
 
Preguntes sobre SUARA
Què vol dir SUARA?
És una paraula del català antic que vol dir “Ara mateix”. És un nom que es va posar en un moment en que es van unir tres cooperatives diferents i es va voler buscar un nom nou que les representés a totes.

Quina és la vostra manera de treballar?
Nosaltres oferim serveis com qualsevol altre empresa però a banda d’això, els socis prenem decisions conjuntament que ens afecten a tots mitjançant l’Assemblea.

Quins productes veneu/oferiu?
Nosaltres oferim serveis d’atenció a les persones, per exemple serveis relacionats amb infants (escoles bressol, Centres Residencials d’Acció educativa, centres oberts...), per persones grans (residencies, Serveis d’atenció a domicili...), escoles d’adults, pisos per joves, etc...

Per què penses que SUARA és una cooperativa i no una SL o SA?

Perquè els socis fundadors de van pensar així.
Quina és la zona on oferiu serveis?
Majoritàriament els oferim a Catalunya, sobretot a Barcelona i Girona, tot i que també tenim serveis a terres de l’Ebre i a Lleida. També tenim un servei a Xile i a Madrid.
Quina edat té el vostre treballador més jove? 18

Quina edat té el vostre treballador més gran? 65. Tot i que tenim persones que un cop jubilades continuen treballant fent de voluntaris a una associació de voluntaris que es diu VAS i que hem creat nosaltres..

Quina és la vostre manera d’atreure els clients/usuaris?

De moltes maneres: amb el boca a boca (és a dir els uns ho diuen als altres), presentant-nos a concursos públics per gestionar un servei determinat, amb plans de màrqueting, publicitat, etc.
Quants Departaments té la vostre cooperativa? Quins són?
Molts departaments. Bàsicament com una empresa gran: departament de persones (que gestiona les nòmines, atén demandes dels treballadors relacionades amb el món laboral, etc.), departament de finances ( que s’encarrega de la part econòmica), àrea de desenvolupament de servei (que és on jo treballo i que a part d’ajudar als serveis en el que necessitin també redactem documents per presentar-nos als concursos públics, ajudem amb el màrqueting, en la comunicació, etc.), àrea de client públic (s’encarrega de fer el seguiment dels serveis que són de l’àmbit públic), àrea de client privat (que fa el seguiment dels clients privats, participació (que s’encarreguen de tota la part societària..), etc.
Ens doneu permís per publicar la informació que ens heu donat a la revista i blog de l’escola? Sí.

Us agradaria ser els nostres padrins de la cooperativa? (Donar-nos consells i resoldre dubtes). Ens agradaria molt!!

Un dia d’aquests us agradaria fer una vídeo trucada per gmail? Quin dia i horari us aniria bé?
Sí cap problema. Quan us vagi bé podem concretar un dia...
Moltes gràcies per contestar-nos unes quantes preguntes.
A vosaltres!!
Espero que us hagi ajudat.

Si voleu informació sobre la nostre cooperativa podeu consultar-ho en aquesta pàgina web:  http://activitatsmontanyans.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada