dilluns, 27 de març del 2017

Entrevista cooperativa: Suara, Anna

ENTREVISTA A SUARA COOPERATIVA
Bon dia,
som de la cooperativa escolar ACMO. LA nostra cooperativa està formada de 13 socis i sòcies de 10 i 11 anys. Tenim la nostra seu central a Sant Marçal (Castellet i la Gornal). Ens agradaria fer-vos una entrevista per poder millorar unes quantes coses sobre la nostre cooperativa, i per conèixer més formes de treballar. Ens deixaríeu fer-vos unes quantes preguntes? ___
Preguntes personals i professionals
Quin és el vostre nom? Anna Nicolau
Quin càrrec ocupeu? Responsable a l’Àrea de Desenvolupament de Servei
Quant temps fa que treballeu a SUARA? 16 anys i mig
Havíeu treballat abans en una cooperativa? No
Si heu respòs que sí, podríeu dir-nos a quina?
Per què veu escollir treballar en una cooperativa? No m’ho havia plantejat mai. Van publicar una oferta de feina i m’hi vaig presentar sense valorar el tipus d’empresa. Després em van proposar si volia ser-ne sòcia, i com que m’agradava el que veia, i com fèiem les coses (era molt diferent a altres empreses on havia treballat abans), vaig acceptar ser sòcia.
Preguntes sobre SUARA
Què vol dir SUARA?
Suara és una paraula del català antic que encara s’utilitza en zones gironines, com al Ripollès on visc.. Vol dir: ara mateix, sense presses però sense pauses, de forma constant. Com que som una empresa d’atenció a les persones vam creure que era un bon nom per poder dir que si ens necessites, ens hi posem i anem fent plegats.
Quina és la vostra manera de treballar?
Treballem de forma molt participativa. Reflexionem plegats, i elaborem les propostes segons el que li fa falta a la gent que atenem. En els serveis i equips de persones treballem per tal que les sòcies i socis treballadors cada cop participin, opinin i s’apoderin més.
Quins productes veneu/oferiu?
Serveis d’atenció a les persones en totes  les franges d’edat, des de petita infància (escoles bressol) a gent gran (residències). Treballem en el sector educatiu, de la dependència, de serveis socials, justícia.
Per què penses que SUARA és una cooperativa i no una SL o SA? Per que així ho vàrem decidir les persones sòcies que la van fundar. Perquè ens agradava un model on el poder de decisió fos igualitari.
Quina és la zona on oferiu serveis?                                                                           
A tot Catalunya, tenim un projecte també a Castilla la Manxa i un a Xile
Quina edat té el vostre treballador més jove?
18 anys
Quina edat té el vostre treballador més gran?
65 anys
Quina és la vostre manera d’atreure els clients/usuaris?
Tenim uns plans comercials que decidim on volem vendre els nostres serveis, i quines accions hem de fer per mirar d’aconseguir-ho (a vegades ho aconseguim d’altres no) També hi ha persones o entitats, o administracions que coneixen l’empresa i venen a nosaltres i ens fan l’encàrrec.
Quants Departaments té la vostre cooperativa? Quins són?
És una cooperativa gran i te els habituals de qualsevol empresa: Finances, Màrqueting, Persones (el que normalment li diuen Recursos Humans), Desenvolupament de Servei, àrees de Negoci de client públic, de client privat, Comunicació, Tecnologia. També tenim un departament que anomenem societari i que s’encarrega de les accions que es fan amb els socis i sòcies per fomentar la participació, etc.

Ens doneu permís per publicar la informació que ens heu donat a la revista i blog de l’escola? Si. Si ho feu, ens avisareu?

Us agradaria ser els nostres padrins de la cooperativa? (Donar-nos consells i resoldre dubtes). Si, podríem ser-ho.

Un dia d’aquests us agradaria fer una vídeo trucada per gmail? Quin dia i horari us aniria bé?
Hauria de ser per Skype, no utilitzem les vídeo trucades per gmail. Hauríem de quedar un dia i hora abans. Ens podeu trobar al 932547690

Moltes gràcies per contestar-nos unes quantes preguntes. A vosaltres! Estic contenta que hàgiu tingut interès en el model cooperatiu. Molta gent el desconeix.

Si voleu informació sobre la nostre cooperativa podeu consultar-ho en aquesta pàgina web:  http://activitatsmontanyans.blogspot.com.es/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada